بهجت آباد
در میان محله های منطقه 6 تهران امروز قصد داریم درباره محله بهجت آباد در ناحیه سه این منطقه واقع شده است و هم ناحیه با محله سنایی می باشد.
بهجت آباد کجاست؟
اگر نگاهی به نقشه تهران داشته باشید، این محله در مرکز تهران واقع شده است و یکی از محله هایی است که از بخش شمالی با محله آرژانتین، از بخش غربی با محله کشاورز و یوسف آباد، از بخش جنوبی با محله نجات اللهی و ولیعصر و از سمت شرقی با محله سنایی مجاورت دارد.
دسترسی محله بهجت آباد
این محله از از شمال با خیابان فراهانی پور، خیابان مطهری، خیابان بهشتی و خیابان خالد اسلامبولی، از شرق با خیابان میرزای شیرازی، از جنوب با بلوار کریمخان، خیابان عضدی و میدان ولیعصر و از غرب با خیابان اسد آبادی، خیابان ولیعصر و خیابان دکتر فاطمی محدود شده است و در اطراف این محله بزرگراهی وجود ندارد که بتوانید برای رفت و آمد در نظر داشته باشید و تمامی راه ها دسترسی محلی شناخته می شود؛ از نزدیک ترین بزرگراه های این محله بزرگراه مدرس است که در بخش شرقی و در مجاورت محله سنایی و آرژانتین، و بزرگراه شهید گمنام است که در بخش غربی که انتهای آن در محله کشاورز واقع شده است.
ایستگاه مترو
در نقشه بهجت آباد تهران شما می توانید ایستگاه های مترو متعددی را در اطراف این محله مشاهده کنید اما ایستگاه مترو مستقلی برای این محله ایجاد نشده است و شما می توانید از ایستگاه های مترو ایستگاه مترو میدان ولیعصر در محله ولیعصر و بخش جنوبی بهجت آباد و از سمتی دیگر ایستگاه مترو میرزای شیرازی در بخش شمالی و در محله سنایی استفاده کنید.
تاریخچه بهجت آباد
برای شناخت گذشته این محله باید به دوران قاجار بازگردیم، در آن دوران این محله از شهر تهران مجزا بوده و مسیر اصلی از بهجت آباد به تهران همان درواز معروف بهجت آباد شناخته می شد. این پل در حال حاضر به پل کالج شهرت دارد. در سال 1288 بود که این محله به دست میرزا یوسف مستوف الممالک آشتیانی، صدر اعظم ناصر الدین شاه افتاد و این فرد مالک بخش اعظمی از اراضی یوسف آباد، بهجت آباد و عباس آباد بود. بهجت در واقع نام یکی از دخترهای او بود.
بهجت آباد در زمان پهلوی
در آن زمان بهجت آباد هنوز به عنوان یک محله مستقل شناخته نمی شد و بخش از اراضی عباس آباد بود. در ابتدای راه قرار به دستور رضاشاه قصد داشتند تا دانشگاه تهران را در این محله بسازند که به دلیل سیل گیر بودن و محدودیت های موجود این دانشگاه در جلالیه ساخته شد و در سال ۱۳۰۷، کالج آمریکایی تهران از ساختمان قدیمی خود در خیابان قوامالسلطنه به ساختمانی در جنوب اراضی بهجتآباد کوچید که از آن زمان نام چهار راه کالج به تقاطعی در این منطقه راه پیدا کرد.
خیابان های مهم بهجت آباد
از نظر دسترسی این محله می تواند خیابان های مهمی را در نقشه خود داشته باشد که همین موضوع سبب می شود تا یکی از محله های به نسبت شلوغ تهران شناخته شود و در کنار آن قرار گیری در مرکز تهران نیز آن را تبدیل به یکی از نقاط مهم در تجارت و اقتصاد کرده است؛ اما از جمله خیابان های شناخته شده این محله می توان به خیابان های زیر اشاره کرد:
- خیابان ولیعصر
- خیابان حافظ
- بلوار کریمخان زند (تهران)
- خیابان میرزای شیرازی
- خیابان استاد نجات الهی
- خیابان شهید مطهری
- خیابان زرتشت
- خیابان لارستان
- خیابان سربداران
- خیابان شهید دکتر عضدی
زندگی در بهجت آباد
از نظر موقعیت مکانی و سکونت این محله یکی از بخش های شلوغ و پرترافیک تهران شناخته می شود و برای این محله استفاده از مترو می تواند گزینه بهتری باشد تا شاید شما را از ترافیک رهایی بخشد. همچنین بیشتر بافت این محله اداری و تجاری شناخته می شود و فقط 30 درصد بافت این محله مسکونی است.
منبع: کجابریم